LİVERPOOL'UN DÜŞÜŞÜ VE ANALİZ

LİVERPOOL'UN DÜŞÜŞÜ VE ANALİZ 

Liverpool tam 1370 gün sonra kendi evinde yenildi. Burnley karşısında 1-0'lık mağlubiyetin ardından 68 maç sonra Anfield'dan 0 puanla ayrıldı. Jürgen Klopp maçın ardından ''Kaybetmemiz imkansız olan bir maçı kaybettik. Suç benim suçum, oyuncuların değil. Yenilgi varsa sorumlusu teknik direktördür.'' açıklamasında bulundu. Gecede tünelde bir tartışma da yaşandı, Klopp ve Sean Dyche arasında. Klopp bu konu hakkında konuşmasada Dyche ''Normal olmayan bir şey yoktur.'' diye söylendi. Asıl konu Liverpool niye düşüşte?

Defans Sorunu: Şüphesiz ki tüm Liverpool'u takip edenler ve maçlarını izleyenler bunu biliyorlar. Önce Van Dijk'in sonra Joe Gomez'in sakatlığı savunmayı çok büyük ölçüde sıkıntıya soktu. Klopp Burnley maçında Fabinho'yu stopere çekti ve orta saha düzenini bozmak zorunda kaldı. Liverpool'un oyunu orta sahadan hücuma geçişti ve düzenleri bozuldu. Buda bir zincirleme gibi tüm oyuncuların oyun tarzını bozdu. Hücum hattını bozdu ve şutu gole çevirme istatistiği % 1.1'e düştü, ikili mücadeleleri kazanma oranı düştü hep bunlar stoper sorunu yüzünden. Stopere orta sahadan adam çekti ve ileriye asist yapacak, topu taşıyacak adam kalmadı.


Transfer: Defans Sorununda anlattığım gibi bir stoper alınmalı yoksa tüm bölgeleri etkiliyor. Klopp transfer konusunda 'Transfer benim elimde değil' açıklaması yaptı. 
Son Sözler: Yarın akşam bu saatlerde Manchester United ile FA Cup 4.Tur karşılaşmaları var ve 4 gün sonra (28 Ocak'ta) Tottenham ile ölüm kalım maçı olarak ta niteleyebileceğimiz bir maçaları var. Bakalım Jürgen Klopp ve öğrencileri ne yapacak göreceğiz. Bir dahaki yazıda görüşmek üzere hoşçakalın...


Yorumlar

Popüler Yayınlar