YENİ HOCA YENİ UMUT: THOMAS TUCHEL

YENİ HOCA YENİ UMUT: THOMAS TUCHEL

Chelsea'da Frank Lampard'ın görevden alınmasının ardından Thomas Tuchel koltuğa oturdu. Alman teknik direktör Chelsea'ya gelmeden önce Mainz, Dortmund ve Paris SG'de görev aldı. Tuchel Chelsea'nın Teknik direktörleri görevden alma konusunda acımasız davrandığını ve Lampard'ın ona iyi şanslar dilediğini açıkladı.

Tuchel henüz Abramovich ile görüşmemisine rağmen Chelsea'deki yapının kendisine uygun olduğunu düşünüyor. Bu da biraz özgüvenli olduğunun göstergesi olabilir. Tuchel özgüvenli olmasının yanı sıra iddialıda: "Geçen sezon dört şampiyonluk kazandım ve bu yeterli değildi" diye konuştu. Rakiplerine biraz korku salmaya çalışıyor olabilir. 
Tuchel Werner'i iyi kullacağına inanıyor. Werner, RB Leipzig'den yaz aylarında 45 milyon sterline transfer olmuştu. Ancak 24 yaşındaki futbolcu, kasım ayının başından bu yana ligde gol atamıyor ve formunda ciddi bir gerileme yaşanıyor. Yine de Tuchel, basın toplantısında vatnadaşı Werner'e çok güvendiğini söyledi. Tuchel, "Timo alana sahip olmayı tercih ediyor" dedi. Öğrenmeye hevesli olduğunu bütün yükün omuzlarında olduğunu söyledi. Kendine olan güvenini yeniden kazanması gereketiğini de belirtti. Bu konuda ona yardım edeceğini ekledi.
Açıklamaları, iddiaları bir kenara bırakalım ve taktikler üzerine konuşmaya başlayalım. Tuchel ilk maçında Wolves ile 0-0 berabere kaldı ve 3-1-4-2 taktiğini uyguladı. Abraham, Maount, Reece James'ten vazgeçti ve farklı bir oyun planı sahaya sürdü. Stamford Bridge'deki başlama vuruşundan önce "Beklentiler yüksek, baskı ve gerginlik yüksek, bu yüzden biraz deneyim kazanmaya gittik" dedi. James'ten vazgeçti ancak Chilwell'den vazgeçmedi, Tuchel'de Chilwell'de ki yeteneği görmesine şimdiden sevindim. Chelsea Lampard döneminde daha çok 4-3-3 formasyonuyla oynuyordu. Chelsea son 5 maçta tam 9 gol yemişti ki bu maç sonunda gol yememek bile taraftarları mutlu etmiş olsa gerek. Chelsea zaten topa sahip olma oyununu oynayan bir takımdı ve Tuchel'in ilk maçında da %79' %21'lik büyük bir fark ile topa sahip oldular. 
Hudson Odoi'ye bir şeyler katacakmış, yeteneğini öne çıkaracakmış gibi duruyor ama bilemem, bana nedense öyle geliyor. Odoi'yi arka kanat gibi kullanıyor defans arkasına sarkacak asist veya gol yapacak. 20 yaşındaki genç futbolcu Tuchel ile çıkışa geçecek gibime geliyor ama hayırlısı.
Huson Odoi'nin Wolves maçındaki performansı
Tuchel'in gelmesi ile yeni transferlerden Havertz ilk defa 90 dakika sahada kaldı. Ziyech ile 10  numara pozisyonunda oynadıkları maçta Giroud'a da desteğe gittiği oldu.
Yazımı şu sözlerle bitireyim Lampard'tan sonra Arteta'da inşAllah kovulur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar