17 YIL SONRA GELEN ZAFER: LIVERPOOL 1-4 MANCHESTER CITY

17 YIL SONRA GELEN ZAFER: LIVERPOOL 1-4 MANCHESTER CITY 

Josep Guardiola'nın öğrencileri dün akşam Anfieldf'da 17 yıl sonra galip geldiler. İki takımınında ilk 11'inde tam bir forvet yoktu, City'de Sterling Liverpool'da Firmino'ydu. İlk yarı yüksek tempolu bir ilk yarıydı. ilk 20 dakika topla oynayan  baskı yapan taraf Ciyt'di. 20 ile 45 dakikaları arasında liverpool'un daha fazla atak yaptığını, topla oynadığını gördük, City ise kontra atakalarla golü aradı. İlk yarı pek taraftarları yerinden zıplatacak çok pozisyon yoktu ancak en önemlisi büyük bir taktik savaşı vardı.
Tabii ilk yarıda bir penaltı vardı Fabinho'nun müdahelesinde Sterling yerde kaldı ve penaltı kararı çıktı ama ilkay bu penaltıdan yararlanmadı. Guardiola bu sezonki kaçan penaltılar hakkında konuştu: 'Belki de bir sonraki penaltımızı Ederson kullanmalıdır. Bunu düşüneceğim.' diye söyledi. Ederson daha önce penaltı kullanmak istediğini söylemişti. İkinci yarı özellikle son 30 dakika müthiş geçti. İkinci yarının başında İlkay'la 1-0 öne geçti City ama 62. dakikada Ruben Dias'ın yaptığı hata sonrasında penaltı yaptırdı ve Salah yine İlk maçta olduğu gibi penaltıdan golü buldu. 2. golde Foden çok ama çok iyi bir dribling yaptı çok iyi topu sakladı içeri çevirdi ve İlkay yine sahne aldı. Gol müthiş bir gol değildi ancak golün hazırlanışı Foden'ın katkısından önce İlkay'ın topu kazanıp atağı başlatması İlkay gerçekten muazzam bir oyun muazzam. bu muazzamlıkta ki en ama en önemli pay sahibi ise PEP GUARDİOLA. Fabinho'nun ve Alisson'un 4 dakikada yaptıkları 2 büyük hata pahalıya mal oldu. Liverpool'un 2018'de City'i 4-3 yendiği maçta da City savunması büyük hatalar yapmıştı bu maç ise Liverpool savunması.
City'nin maçtaki en büyük kozu idi Phil Foden nerdeyse tüm gol pozisyonlarında Foden vardı. Foden 1 gol 1 asistle oynadı ve Anfield'da bir maçta hem gol atan hem de asist yapan en genç oyuncu oldu. City'nin Stones'in attığı fakat iptal olan golde bile ortayı açan isimdi Foden. Foden'ın çok iyi oynadığı tek maç bu değil sezon başında beri Guardiola ona şans veriyor ve Foden bu şansı her zaman iyi değerlendiriyordu.
Bu maçta o maçlardan bir tanesi oldu. "Bazen hala bazı pozisyonları, ne yapmanız gerektiğini anlamıyor. Yani, ilk yarıda olması gereken, bizim çalıştığımız doğru pozisyonda değildi. Dikkatini biraz dağıtıyor. Geniş oynamak onun için biraz daha kolay.' dedi Guardiola Foden hakkında. Foden'a açık yaratıcılığını gösterebileceği bir alan verin her şeyi yapabilecek bir oyuncu Foden. Foden umarım sakatlanmaz ve formu düşmez (düşmez ama belli olmaz). Aşağıya da foden'ın Liverpool maçında ki istatisitklerini koydum. Guardiola çok büyük bir teknik direktör ve bir oyuncuyu bir oyuncudan daha fazlası yapabiliyor.


Maçın Özetini İzlemek İçin: https://www.youtube.com/watch?v=DVsnJu7m1CM

Yorumlar

Popüler Yayınlar