DERBİLER HAFTASI: LİVERPOOL-EVERTON, SCHALKE-DORTMUND, MİLAN-İNTER

 DERBİLER HAFTASI: LİVERPOOL-EVERTON, SCHALKE-DORTMUND, MİLAN-İNTER

Bu hafta derbilerin haftası; Milano, Ruhr, Merseyside... Milan İnter'i, Liverpool Everton'u, Schalke Dortmund'u konuk edecek.

LİVERPOOL - EVERTON


Merseyside Derbisi'nde Liverpool Anfield'da Ancelotti'nin Everton'unu konuk edecek. Liverpool kötü gidişata Leipzig galibiyetiyle dur dedi. Everton'un golcüsü Dominic Calvert-Lewin sakatlıktan dödü ve ilk 11 başlaması bekleniyor. Ligde Calvert-Lewin'in 13 Salah'ın 17 golü bulunuyor. Her iki takımında son 5 maçta sadece 2 galibiyetleri var. Bu mücadelede Everton'un öne geçmesi halinde kazanacağını düşünüyorum.

SCHALKE 04 - BOURİSSİA DORTMUND


Ruhr Derbisinde kazanan Dortmund olacaktır. Ligin son sırasında ki Schalke 6. sırada ki Dortmund'u konuk edeceği maçta iki takımda da fazlasıyla eksikler var . Schalke'nin en golcüsü Hoppe'nin 5, Dortmund'un en golcüsü Haaland'ın 15 golü bulunuyor. Dortmund'un deplasmanda 46 ile 60. dakikalar arasında 20 gol atmasıda dikkat çekiyor. Dediğim gibi Dortmund rahat bir galibiyet alacaktır ancak Schalke'de 1 gol bulabilir. 

MİLAN - İNTER

İnter 1 puan farkla Milan'ın üzerinde lider durumda (İnter 50, Milan 49). Derbi bi nevi İtalya Kupası'ında ki maçın rövanşı gibi olacak. Belçika'lı forvet Lukaku'nun 22, her iki takımda da oynamış İbrahimovic'in 16 golü bulunuyor. İnter son 3 maçtır kazanıyor ve moralliler. Milan Kızılyıldız karşısında alınan beraberlik sonrasında biraz yorgun sahaya çıkacaklardır. Bu maç hakkında tahmin yapmak gerçekten çok zor ama topa sahip olanın, iyi pas yapanın kazanacağını düşünüyorum. Zlatan - Lukaku çekişmesinide oldukça merak ediyorum...

Yorumlar

Popüler Yayınlar