GATTUSO'YA BAY BAY

 GATTUSO'YA BAY BAY

Sayfada Serie A yazılarının olmadığını gördüm ve gündemde olan Gattuso'yu yazmak istedim. İtalyan teknik adamın gündemde ayrılmasına dair söylentiler var ve bu söylentiler doğru, dün akşamda Atalanta'ya yenilmelileri ayrılığın daha da erken olmasına sebep olabilir. Şimdi ayrıntılı bir şekilde Napoli'nin nerede yanlış yaptığına bakalım.
Şimdi sizleri Ancelotti dönemine götüreceğim, yani Gattuso'dan önceki döneme. Ancelotti takıma geldi ve bekleneni verememesine rağmen takımı Şampiyonlar Liginde son 16'ya kadar taşımıştı. Ligi 7. olarak bitirmişler ve tecrübeli teknik adamla yollar ayrılmıştı. Yerine şuan takımın başında olan Gattuso göreve gelmişti. Ancelotti döneminde takım dağılmış bir puzzleken Gattuso tek bir parça haline getirdi o puzzle'yı. Bu soyut bir başarıydı ancak somut başarıyı da İtalya Kupası'nı Sarri'nin Juventus'una kazanarak elde etmişlerdi. Bu sezona bakacak olursak sezona transfer açısından kötü bir başlangıç yaptılar çünkü Osimhen'e 70 milyon €'ya Lille'den transfer edildi. Osimhen evet Lille'de iyi bir sezon geçirmiş olabilir, senin forvet sıkıntın olabilir ama forvete gol attıracak oyuncunda yok, sol bekin yok. Bence Osimhen'e 70 milyon € vermek yerine Zapata gibi bir forvet, arkaya da Szoboszlai gibi bir adam bu takıma başka bir hava katardı. Osimhen Atalanta maçında her pozisyonda faul olup olmamasına rağmen yerde yattı. Sezon içerisinde alınan saçma sapan sonuçlar gereksiz puan kayıpları ve şuan 6.sıradalar. 17/18 sezonunda takımın başında olan Sarri'nin oyununu devam ettirmek istediler ve ettirdilerde ama Ancelotti'nin, Gattuso'nun oynatmak istediği oyun asla bu değildi. Zaten o kadrodan sadece 8 oyuncu (Koulibaly, Maksimovic, rui, Hysaj, Goulham, Zielinski, İnsigne, Mertens) kalmış bu oyuncular yaşlanmış yeteneklerinden artmış veya azalmış. Zaten bir takım bir oyun planını 10 yıl  5 yıll oynatamaz. Oyuncular kalsa yaşlanmasa, yetenekleri değişmese bile rakip değişecektir. Yapılan hataları bir kenara bırakalım kim gelebilir?, kim gelirse daha iyi iş yapar? bunlara bakalım.
Teknik Direktör Adayları; Spaletti, Sarri, Benitez, İvan Juric, De Zerbi, İtaliano
Açıkçası hangisi gelsin diye sorarsanız Benitez veya De Zerbi'nin uygun olacağını düşünüyorum çünkü ikisinin de Napoli geçmişleri var takımın ruhunu tekrar toparlayabilirler. Şayet ki sezon bitmeden gelirlerse ilk 3'e hatta ilk 4'e bile girebileceklerini düşünmüyorum. Bakalım göreceğiz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar