TOSUN PAŞA GERİ DÖNDÜ

 TOSUN PAŞA GERİ DÖNDÜ

Cenk Tosun dün gece saat 00:20'de uçaktan indi ve resmi olarak gece saat 4'te (04:00) açıklandı. Cenk Tosun'un Beşiktaş'ta ki 2. serüveni olacak ilk serüveninde 2 Süper Lig şampiyonluğu, 1 kez Yılın Futbolcusu Ödülü ve 22,5 mil €'ya Everton'a Premier Lig'e transferi vardı. Şimdi ise geri döndü ve tek hedefi 'ŞAMPİYONLUK' . 

7 Haziran 1991'de Almanya Wetzlar'da Dünyaya geldi. Eintracht Frankfurt altyapısında yetiştikten sonra Gaziantepspor'a transfer oldu. Gaziantepspor'dan bedelsiz olarak Beşiktaş'a geldi ancak o zamanki Gaziantepspor'un başkanı İbrahim Kızıl'dı ve Cenk Tosun rüya gibi bir sezon geçirmiş başkanda onu salmak istemiyordu. Ama bizim Cenk tutturmuş ben Beşiktaş'a gideceğim diye. Başkan ne zaman görünse bütün muhabirler üzerine doğru koşuyordu koşmalarının sebebi Cenk Tosun'du. Cenk'e yurtdışından da teklifler vardı ama o hep Beşiktaş'ı tercih etti bu günlerde olduğu gibi. Gittiği sezon forvette Demba Ba olmasına rağmen forma şansı çokça bulmuş (toplam 28 maç) ve toplam 9 gol atmıştı. Cenk git gide dikkatleri daha da  üzerine çekiyordu. Almanya'da doğmasına rağmen Türkiye Milli Takımını seçmişti, daha 22 yaşında o şanlı formayı Hollanda'ya karşı Selçuk İnan'ın yerine girerek giymiş oldu. Tarih 6 Ocak 2018'di Cenk hayali olan Beşiktaş'ta oynamış 'Tosun Paşa' lakabını almış ve ikinci hayali olan Avrupa'ya transfer olmuştu. Ne yazık ki Everton'da pek isteneni verememişti, sakatlıkta peşini bırakmamıştı. Ama o hep Beşiktaş'lıların gönlünde taht kurmuştu, hep oynadığı oyunla hemde kazandırdığı bonservis bedeliyle. O 22,5 milyon € en pahalı Türk oyuncu transferi rekoruydu bu rekor halen kırılamadı ve bu rekorun yine Beşiktaş'tan çıkacağını düşünüyorum.

Cenk Tosun'dan kartal pozu

Cenk Tosun rotasyon olarak alındığı bir gerçek ancak belli olmaz belki çok yakından tanıdığı  Aboubakar ile yeniden partner olurlar. Ben Cenk'in Beşiktaş'ın oyun planına çok fazla uyacağını düşünüyorum. Cenk Tosun kimlerle oynadı kimlere asitler yaptı. Belki de Sergen Yalçın onu sağ önde oynatacak kim bilir o pozisyonda da katkı verir oynadı da 22 maçta toplam 15 gole katkı yaptı. Aslında Cenk futbolculuk kariyerinin başından beri 11 oyuncusundan çok rotasyon anlamda daha çok katkı verdi. Bunlar teoriler ama şunu bilmeliyiz ki Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar çok can yakacak.
Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar

Yorumlar

Popüler Yayınlar