BİR TAKIMA ADANMIŞ HAYAT

 BİR TAKIMA ADANMIŞ HAYAT

Bir takıma ne kadar aşık olunuyorsa Tiago Rech o aşkın on katı, yüz katı, bin katı aşıktı Santa Cruz'a. Bu aşk taa çocukluk dönemine dayanıyor Rech'in. Babası onu hep maçlara götürmüş, tezahüratlar yaptırmış. Eee tabi çocuğa küçük yaşta aşılanmış bu duygu.


Gençlik dönemlerinin tek aşkıydı Santa Cruz onun için. Başkanlık hayaliyse 15 yaşında başladı, kulüp ile en büyük hayaliyse şampiyonluk... Bunlar onun için bir rüyaydı ancak o daha bu rüya için uykuya bile dalmamıştı. Artık hayatı haline gelmişti bu kulüp. Her maça gidiyor takımını yalnız bırakmıyordu fakat 2013'te iş sebeplerinden ötürü Porto Alagre'ye gitmişti, gitmesi maçları takip etmesine engel olmuyordu. Boş vakitlerinde yine geliyor maçları canlı izliyordu. Hatta 2012 yılında 4-1'lik Gremio mağlubiyeti maçında ki tek taraftar oydu. 

O maçta ki görüntüsü.

2013 yılının sonunda geri dönmüştü. Hayali Santa Cruz'a hizmet vermekti ve hayalini bir nebzede olsa gerçekleşmişti, basın görevlisi olarak işe başlamıştı. Bu onun hayallerinin başlangıcıydı. Hem mesleğini yapacaktı hemde hayallerinin temelini atmıştı. Kulüp kötü günler geçiriyordu, 100.yıllarında 2.lige düştüler. Rech'in kafasında deli şeyler vardı aslında hep hayalini kurduğu şeydi başkan olmak istiyordu. Kulübü ayağa kaldıracağına inanıyordu. Temmuz 2014'te başkan oldu ama hayalini gerçekleştiremeyecekti kendisi de 'hayallerinin başlangıcı' olduğunu düşünüyordu. İşler istediği gibi gitmemiş 2015'te görevden ayrılmıştı. Tekrar Porto Alegre'ya döndü. Orada 3 yıl boyunca kaldı. Takım 2018'de 3.lige düştü. Artık takımın bir kahramana ihtiyacı vardı ve o kahramanda Tiago Rech'di. Rech aslında kulübe asla geri dönmem diyordu ancak dönmüştü. Aileside sıcak bakmıyordu, ilk başkanlığında da öyleydi. Onları ikna etmişti ve 2019'da tekrar başkan oldu. Artık daha tecrübeliydi. Kulübün borçlarını ödedi takımı tamamen futbol odaklı hale getirdi. Kötü gidişatı durdurdu, Copa FGF'yi kazandırdı yani hayali olan kupa kazanmayı gerçekleştirmişti. Rech destansı bir hikaye bıraktı şuan halen takımın başkanı ve hedefi takımı tekrar 1.lige yükseltmek. Ayrıca Rech bir PR ajansında gazeteci ve Rech Content adlı bir PR şirketini sahibi. 


Tiago Rech'in ki bir hayaldi şimdi ise gerçek...



Yorumlar

Popüler Yayınlar