AVUSTRALYA LİGİNİN ZİRVESİNDE : CENTRAL COAST

AVUSTRALYA LİGİNİN ZİRVESİNDE : CENTRAL COAST

Avustralya Ligi gerek imkanlar gerekse popülerliği nedeniyle ülkemizden ve dünyadan pek takip edilen bir lig değil ne yazık ki. Ancak Avustralya Liginde de yetenekler var, güzel bir futbol var. Bugün herhangi bir yıldızı tanıtmayacağım veyahut bir hikaye anlatmayacağım, bugün bir yıl önce ligin sonunda olan ancak şuan 1. sırada olan Central Coast'dan bahsedeceğim. Central Coast'ı belki ünlü atletizmci Usain Bolt'tan tanıyor olabilirsiniz. Çünkü Jamaikalı deneme antrenmanlarına çıkmış ve bir hazırlık maçında iki gol atmıştı.


Central Coast hem hücumda hemde savunmada çok iyi oynayan bir ekip. Rakip savunmayı kolayca açabiliyorlar ve gol pozisyonlarına giriyorlar. Savunma olarak çok hata yapmıyorlar kademe hatası olsun, eksik adamla yakalanma olsun öyle bir durum yok. Eğer ki gol durumu olursa da kaleci Birighitti kurtarıyor, bu durum istatistiklere de yansımış; Birighitti bu sezon 11 maçta 11 gol yerken 5 maçta kalesini gole kapattı zaten son 5 maçtır gol yemiyorlar. Bu sezon şampiyonluğun en büyük favorisiler ve 2. şampiyonluklarını kazanmak istiyorlar. Geçen sezonu son sırada bitiren Central Coast bu sezon 11 Maç sonunda 24 puan ile lider durumda, en yakın takipçisi Macarthur u bugün mağlup etti ve puan farkı 7 ye çıktı. O maçta ilk kez A Takım forması giyen Matt Hatch topla ilk buluştuğu anda pozisyonu gole çevirerek ilginç bir ana imza attı hem de oyuna girdikten 24 saniye sonra.
20 yaşında ki Matt Hatch
Hücum hatları da bayağı kuvvetli bu sezon 20 gol atmışlar ve takımın en golcüsü 19 yaşında ki Alou Koul (6 gol) Central Coust altyapısından çıkma bir oyuncu ayrıca 2’de asisti bulunuyor. Central’de Alou Koul gibi genç ve yetenekli isimler bulunuyor zaten 24 yaş ortalamalı bir takımlar. Diğer forvet ise 35 yaşındaki Matt Simon Central Coast forması ile son 6 maçta 5 gol 2 asistlik skor katkısı yaptı. Teknik direktörleri 47 yaşındaki Aken Stajcic aslında geçici olarak göreve gelmişti ancak şuan görevde devam ediyor. 

Peki takım nasıl geçen sezon sonuncu iken bu sezon nasıl liderler. Kulüp sadece 6 transfer yaptı ve bu transferlere hiç bedel ödemediler, ya bedelsiz aldılar ya da serbest oyuncuları aldılar. En önemlisi de altyapıdan oyuncu aldılar. Tüm bu yeni oyuncular toplam 18 gole katkı vermişler (üşenmedim araştırdım) bu katkı sadece sayısal bir veri birde oyun içerisini düşünün. Kulüp hiç bir şekilde maddi anlamda zorlanmadı ve başarı elde ettiler. Bizim Türk kulüpleri bunları yapamıyorlar ve başarı bekliyorlar sonra iflas ediyorlar, olan ise Türk futboluna oluyor. Sorunu başkalarında değil kendimizde aramalıyız, bak adamlar nasıl sıfırdan zirveye yapmışlar...

Yorumlar

Popüler Yayınlar