Mauricio Pochettino

 Mauricio Pochettino

Pochettino Paris ile Alman devi Bayern'ni yenerek iki sene ardı ardına adını yarı finale yazdırdı. Şimdi Mauricio Pochettino'nun kariyerine bakalım...
Pochettino, Espanyol'da futbolu bıraktı. Ardından Uefa Pro Lisans'ını aldıktan 1 ay sonra futbolculuk kariyerinin yarısını geçirdiği Espanyol'a bu sefer teknik direktör olarak geri döndü. Espanyol'u Tintin Marquez 'den devralmıştı. Espanyol yönetiminin istediği tek şey vardı: küme düşmemek ve sağlam bir kadro kurmak. Pochettino yönetimin istediğini yerine getirdi ve takım ligi 10.sırada bitirdi.
Pochettino'nun gelecekteki durağı Southampton olacaktı. Southampton'a geldiğinde de Espanyol'da olduğu gibi yine Ocak ayında başka bir teknik adamın yerine geldi. İngiliz ekibinde ilk altı ayında Liverpool'u Manchester City'i ve Chelsea'yi yendi. Carabao Cup'ta son 16 turunu gördü. En önemlisi de Southampton macerasında Luke Shaw, Nathaniel Clyne, Morgan Schneiderlin, Adam Lallana gibi yıldızlar kazandırdı.
Tottenham Pochettino'nun Southampton'da ki başarısını görmüş Temmuz ayında Pochettino'yu göreve getirdi. İlk sezonunda Caraboa Cuo'ta finalde Chelsea'ye karşı kaybetti. Ligi 5. sırada tamamladı. İkinci sezonu 3. olarak bitirdi. Arjantin'li teknik adam her geçen sezonun üstüne koyarak gidiyordu. 3. sezonunda Heung-Min Son, Harry Kane, Dele Alli, Eriksen gibi yeteneklerden oluşan bir kadro kurmuş,ligi Chelsea'nın arkasında 2. bitirmişti. Pochettino'nun Tottenham kariyerinde ki en büyük başarısı da buydu.
Paris Thomas Tuchel'in Şampiyonlar Ligi'nde finalde ki kaybından sonra Pochettino'yu bu sefer kupayı kazanmak için getirdi. Pochettino Mbappe'li Neymar'lı bu kadroya gelmiş ve şimdi Bayern Münih'in 19 maçlık yenilmezlik serisine son vererek yarı finale adını yazdırdı. Yarı finalde ise Pep Guardiola'nın Manchester City'si ile karşılaşacak. Tek hedefi o kupayı kaldırmak...

Yorumlar

  1. şampiyon olurlarsa heykeli dikilmeli onca yıl pariste formada giydi...güzel yazı tebrikler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar