Alman'ya da Atan İngiltere'de Kaçıran:Timo Werner

 Alman'ya da Atan İngiltere'de Kaçıran:Timo Werner

Sezon başında RB Leipzig'in yıldız forveti için büyük bir transfer savaşı vardı. Bu savaşta bir tarafta Chelsea, bir tarafta Liverpool vardı. Bu transfer yarışını maviler kazandı.
Bariz bir şekilde söyleyebiliriz ki, RB Leipzig'in oyunu iki takım arasından Liverpool'a daha benzerdi. Liverpool kontra oyunu oynuyordu ayrıca önde yapılan preste Leipzig'de yapılandan pek farklı değildi. Üstüne üstlük Liverpool'da oyuncu ilişkileri mükemmel olan, onlara çağ atlatan ve tıpkı Werner gibi Alman olan Jurgen Klopp yer alıyordu. Ancak Werner Chelsea'ye transfer oldu. Werner sezona pek kötü başlamadı. İlk 8 haftada 4 gol atsa da bundan sonraki süreç onun için kabus gibi geçti. Birçok sporsever onu çöp olarak yorumladı. Bakarsak haksızda değillerdi. 

Peki ne oldu bu adama, RB Leipzig'te bu kadar golcüyken İngiltere'ye gelince niye çöktü? Ayağını Almanya'da mı unuttu?

Burda biraz haksızlık ediyoruz işte Werner'e. Ona Lampard'ın oynattığı sistemde kullanılan tam bir santrafor ya da 10 numara demek haksızlıktır. O pres yapan kanat forvet oyuncusudur. Chelsea'de bir türlü istediği oyunu ve düzeni bulamayan Werner'de çöküşe geçti haliyle.
Werner Leipzig'te sırasıyla 21,22,20,34 gol atarak 4 sezon geçirdi. Chelsea'de oynadığı maç sayısı Leipzig'te oynadığı maç sayısını geçmesine rağmen Werner bu sezon hala 12 golde. Ama bunun da açıklaması var, Almanya Ligi, İngiltere'deki mücadeleci ve dengeli futbolun aksine daha hücumcu bir lig. 

Yani Werner, Leipzig'te burda girdiği pozisyonlardan çok daha fazla pozisyon buluyor, daha çok kaçırıyor ama çok atıyordu. Yani Werner geçtiğimiz senelerde de iyi bir bitirici değildi, sadece daha fazla pozisyon buluyordu. Werner'in yaşadığı, taktiğe alışma sorununu yine Almanya'dan gelen Kai Havertz'de yaşadı. Werner çok fazla kaçırıyor ama git gide psikolojiside kötüleşiyor. Tuchel gelince taktiksel anlamda yükselişe geçti Werner, sadece Werner değil tüm oyuncular yükesilişe geçti tabi orası ayrı bir konu.

Yorumlar

Popüler Yayınlar