Sergen Yönetti Şampiyonluk Geldi : Beşiktaş 16.Kez Şampiyon

 Sergen Yönetti Şampiyonluk Geldi : Beşiktaş 16.Kez Şampiyon

1966-67 sezonunda olduğu gibi yine Göztepe'yi yenerek şampiyon olan Beşiktaş'ın şampiyonluğunda ki etkenleri, yapılan fedakarlıkları kısacası tüm her şeyi konuşacağız...

•Maç sonu duygusal patlama yaşayan Sergen Yalçın başta olmak üzere Rıdvan Yılmaz, Josef de Souza, Necip Uysal ve bir çok oyuncu göz yaşlarını tutamadı. Bu gözyaşlarını her takımda şampiyonluktan sonra hep görüyoruz ancak bu gözyaşları timsah gözyaşları değillerdi...Atılan 89 golün 55'ini Aboubakar, Larin, Ghezzal, N'Koudou ve Vida attı. Fakat bu 89 golde 21 oyuncunun topu filerle buluşturması nasıl bir takım oyunun ortaya konulduğunun göstergesidir. Rosier, Ghezzal gibi kiralık oyuncularla, daha önce Türkiye'de oynamamış olan oyuncularla yakalanan aidiyet duygusu şampiyonlukta en fazla etki eden faktör oldu. Bu kiralık oyuncularında sanki doğup büyüdüğü kasabanın takımı gibi oynaması yine aidiyet duygusunun etkili olduğu nedenlerden biri. Sergen Yalçın'nın, Ghezzal'ı 2 dakikalık video ile transfer etmesi, tüm oyuncularına sahip çıkması her teknik direktörden beklenen şeyler değil.
•Tarih 25 Ağustos 2020... Beşiktaş, Yunan ekibi PAOK'a karşı kötü bir oyunla 3-1 yenilip, Şampiyonlar Ligi'ne havlu attı. Sonra Uefa Avrupa Ligi'nde şansını denedi ama Rio Ave'ye karşıda kötü oyunla yenilince Avrupa ümitleri kalmadı. Lige Trabzonspor galibiyetiyle başlasada 3 maçta 1 puan alması 5. hafta da 18. sırada olması, tüm medya Beşiktaş'ı kötülerken, sezonun en çok penaltı yaptıranı Welinton'u kötülerken Sergen Hoca takımına sahip çıktı bu mağlubiyetlerin, bu oyunun sorumlusu benim dedi. 

•Fenerbahçe transfer döneminde fazlaca oyuncu aldı, yetmedi devre arasında Mesut Özil, İrfan Can, Attila Szalai geldi. Galatasaray'da öyle transferler yaptı ki dünyaca ünlü yıldız Falcao kulübesinde bekledi. Beşiktaş ise 1 sene futbol oynamayan Aboubakar ve istenmeyen adam ilan edilen Larin ile şampiyonluğa uçtu. Arabistan'dan gelen, önce Fenerbahçe'ye haber yollayıp Fenerbahçe'den geri dönüş alamayınca Beşiktaş'a transfer olan Josef de Souza gibi transfer başarısı da takdire şayan. Devre arasında büyük umutlarla transfer edilen Cenk Tosun, 11 Nisan'da sezonu kapattı. Aboubakar, en kritik virajda takımı yalnız bıraktı. Oğuzhan ve Ljajic de son haftalarda kadroda yer alamadı. Ancak Sergen Yalçın her şeyin üstesinden gelerek şampiyon oldu. Evet bazen kadro derinliğinin yetmediği anlar oldu ama 13,5 oyuncu ortalaması ile şampiyon oldu.

•Larin, Ghezzal ve Rosier'e kariyer rekoru kırdıran; Necip Uysal'ı 4, Gökhan Töre'yi de 3 farklı mevkide oynatıp açık kapatan, N'Sakala ve Welinton'u takım oyununa adapte edip maksimum verimi almayı başaran Sergen Yalçın, tartışmasız sezonun teknik direktörü oldu. Takımına uyguladığı yeni sistemle Josef ve Atiba'yı bambaşka bir seviyeye taşıyan Sergen hoca, tüm bunlarla birlikte Ersin ve Rıdvan'ı da bu zaferin parçası yaparak alt yapıdaki genç futbolcuların da umudu oldu. Ersin demişken Ersin'i de es geçmeyelim. Genç file bekçisi yediği hatalı gollerle sezona başladı. Utku Yuvakuran da farklı değildi. Yönetim kaleci almak istesede Sergen Yalçın istemedi. Sezon boyunca eldivenleri giyen Ersin, kritik maçlarda yaptığı inanılmaz kurtarışlarla şampiyonluğun mimarlarından biri oldu. Aynı zamanda lig tarihinin en genç şampiyon olan kalecisi oldu. Utku'da Ersin'nin olmadığı özellikle Fenerbahçe derbisinde kaleyi güvence altına aldı.
•Ligi domine eden, 31 maçta 8 gol 17 asistlik katkı gösteren Rachid Ghezzal ve onun evraklarını motorsikletle yetiştiren Erdinç Gültekin ve Barış Papila şüphesiz Beşiktaş'ın gizli kahramanlarılar. Barış Papila'nın söylediğine göre, Erdinç Gültekin abisini aramış ve o kahraman motoru istemiş sonrasında olanları hepimiz biliyoruz. Motorla gitmelerinin sebebi ise malumunuz İstanbul trafiği. Gizli kahramanlardan devam edecek olursak. Başakşehir, Fenerbahçe, 7-0'lık Hatayspor maçı ve daha bir çok maçta Beşiktaş'ın taktik üstünlüğünün sebebi analiz antrenörleri Murat Kaytaz ve Anıl Demirci'dir. Kondisyoner İtalyan Stefano Marrone'nin oruç tutan futbolcuları anlaması için kendi isteğiyle müslüman olmamasına rağmen oruç tutması bu takımın bu şampiyonluğu ne kadar hakettiğini gösteriyor. Örneklere devam edeceğim çünkü asıl kahramanlar bu isimler. Teknik ekipteki Murat Şahin ile Ozan Köprülü, kaleci antrenörleri Levent Agil ve Halcan Çalışkan, antrenör Gürsoy Yalgan da sahne önüne çıkmadan fark yarattılar. İletişim ekibinde görev yapan başta Erol Kaynar olmak üzere Bülent Ülgen, Ertuğrul Akgündüz, Cihangir Gökdoğan, takım menajeri Halil Yazıcıoğlu, tercüman Arda Kabaklı ve Can Oktay, kulüp muhabiri Mert Közoğlu, foto muhabirleri Rahman Sağıroğlu ile isa Şimşek ve hem futbolcuyken hemde teknik direktörken Beşiktaş'ta şampiyon olan ilk kışı Sergen Yalçın şampiyonluğun büyük emek sarf edenleriydi. Beşiktaş, malzemecisinden antrenörüne, futbolcusundan yöneticisine, sezon boyunca büyük bir kenetlenme yaşayarak, fedakarlık yaparak, gerçek bir aile olarak şampiyonluğa ulaştı. Analarının ak sütü kadar helal olsun... 
                                                                                                                   ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ

Yorumlar

Popüler Yayınlar