TÜRK futbolu

 TÜRK futbolu

Öncelikle bu başlık neden değişik bunu açıklayayım. Türk anlam olarak, karakter olarak çok büyük bir seviyede, ama futbolumuz hiç öyle değil. Bugün bu kötü futbolumuzda, 2020/21 sezonunda ki komiklikleri ve yaptığımız hataları kouşucağız. Komiklik deyince aklınıza Ozan Tufan'nın 'Im Sorry Ha'sı gelmesin, bizim gurur duyduğumuz ama komik olan şeyler...
Neredeyse tüm Anadolu kulüplerimizin yaptığı bir hata olan, tabiri caizse '50 kere' teknik direktör değişikliği. Hayatta değişiklik önemlidir, iyidir ama futbolda öyle değil. Örnek verecek olursak Kayserispor ve Erzurumspor. Bu kulüplere ne oldu?, biri küme düştü diğeri kümede zor durdu, bakma onlarda son hafta zor kurtardılar. Kayserispor'da 6 hoca değişirken, Erzurumspor'da 5 hoca değişti. Erzurumspor'da, yılların hocası İsmail Kartal sadece 5 antrenmana çıktı, maça bile çıkmadı maça. Sebep, kendini hazır hissedememesi, moral bozukluğu vs... Kulüp başarılarından çok oyuncular etkileniyor. Kayserispor'un pırıl pırıl çocuğu olan Emre Demir, 16-17 yaşından beri neredeyse 20 hocayla çalıştı. Onun yaşında ki yabancı arkadaşları, turnuvadan tanıdıkları şuan büyük takımlarda oynuyor.

Futbolcu demişken, bu konuda da çok kurnazız bir yandan da bir o kadar safız. Kendimizi kandırıyoruz biz. Akhisarspor, Onyebueke diye 20 yaşında Nijeryalı bir şahıs transfer etti. Neden şahıs diyorum çünkü adam futbolcu değil. Transfer olduktan 6 ay sonra adamın futbolcu olmadığı ortaya çıkıyor. İngiltere'den gelen ünlü futbolcu Drinkwater havuzda sakatlandı. Bu sezon kaç maça çıktı 11. Yılmaz Vural, Erzurumspor-Fenerbahçe maçında Ricardo Gomes'i oyuna almak istedi ama adam canı istemediği için oyuna girmedi. Bu oyunculara milyon eurolar vermek yerine altyapıya harcasak, çok şeyi değiştirebilirdik. Ama biz toplum olarak gösterişi çok sevdiğimiz için bunlar oluyor maalesef.

Sezon başında Gaziantepspor ile fırtınalar estiren Sumudica, bana para vermiyorlar diyerek Gaziantepspor'dan ayrılmıştı. Eşimden para istiyorum demişti. Sonrasında Rizespor'a giderken de beni kimler, kimler istedi diyerek gitti, istifa edince de bu takıma Mourinho gelse iş yapmaz dedi.

Beşiktaş-Alanyaspor maçı, sırf Çağdaş Atan eskiden Sergen Yalçın'nın yardımcısı olduğu için adama 'şikeci' dendi. Neymiş efendim, kaleci kolunu çekmiş, o boş kaleye kaçırmış... Ama Çağdaş Atan cevabı Franz Kafka sözüyle, tokat gibi verdi. Bir de basın toplantısında hocaya soru sorulmadı, bunları yine kaptırmadık başka ülkelere. Yine boş işlerde 1. sıradayız!
Fatih Terim, istediği hakem kararlarını alamayınca Twitter profiline terazi resmi koydu. Kasımpaşa-Galatasaray maçında, Galatasaray 1-0 mağlupken maçın 90+2. dakikasında sahayı terk etti.
Saha zemini olarak berbatız. Mesela Erzurumspor-Beşiktaş maçında  Cenk Tosun saha yüzünden sakatlandı ve sezonu kapttı. Sonra, 'Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Sosyal İl Müdürü' branşında biri sahamız 'cillop' gibi tarzında açıklama yaptı. Gerçekten böyle bir branş var mı meçhul. Yaptığımız hatayıda kabullenmiyoruz, düzelticeğimize daha çok övüyoruz. Galatasaray'ın sözleşmesini feshettiği Y.Belhanda, saha hakkında açıklama yaptı. Açıklaması 'saha görevlileri Twitter'de Instagram'da gezeceğine sahaya baksınlar' dedi. Haklıydı da. Kulüplerimiz bu konuda çok hassas davranmalılar. Avrupa Kupalarına zorda olsa gidiyoruz ve milyonluk oyuncular bizlerin sahasında top koşturuyor. Bu oyuncular sakatlanırsa ne olur?, adam bir daha Türkiye'ye gelmek istemez. Diyeceğim o ki, parayı sadece transfere değil daha da mühin konulara harcamalıyız.
                                     
Transfer konusunda da çok ilginç şeyler oluyor. İstediğimiz transferler olmayınca, 'ifşalarını paylaşırım' diyoruz. Benim odamda ağladı diyoruz... Bu konu bir yana ilginç transferler yapıyoruz. Oyuncuyu alıyoruz 3 gün sonra sözleşmesini fesh ediyoruz.  Futbolcu alıyoruz, adamın sözleşmesini çıkaramıyoruz sonra adam para için inşaatta çalışıyor.
Velhasıl kelam, futbol olarak yetieri seviyede değiliz, bu gidişlede olamayacağız. Biz kendimizi diğer büyük liglerini içine koyarak kendimizi komik duruma düşürüyoruz. Belki de seneye Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak bile gidemeyeceğiz. Çözüm aramalıyız ve bu çözümler için birlikte çalışmalıyız. Sorunlar bir takım, iki takım için değil tüm Türk futbolu için geçerli. Yine komik bir sezonu geride bıraktık, bakalım gelcek sezon neler yaşayacağız...

Yorumlar

Popüler Yayınlar