Batman


Çizgi romanlarını topladığım, okuyup okuyup hayran kaldığım, izlemeye doyamadığım, kendisini benimsediğim karakter: Batman.

Peki, Batman benim için neden bu kadar özel?

Özel bir güce sahip olmaması önemli bir etken elbette. Thor gibi bir tanrı değil, Captain America gibi deney ürünü değil, o bizden biri. Sıradan birisi.. Çok çalışan, varlıklı bir aileden gelen, korkuyu kendisinde benimsemiş olan, zeki bir adam, Bruce Wayne. Zaten onu özel yapan da sıradan biri olması, kusurlarının olması.

Feci trajik bir hayatı vardır. Daha 8 yaşında ailesini gözünün önünde kaybeder, evi olarak gördüğü şehri Gotham çöker, sevdiği kadın ölür, en iyi dostlarından büyük kazıklar yer… Ama o, kötülerin olduğu bir dünyada kötü olmanın kolay olduğunu bilir ve bu kadar kötü bir dünyanın kurtarıcısı olur. En büyük düşmanı Joker’de aynı onun gibi sorunlar yaşar ama o kötülüğü seçer, Batman ise kendisini iyiliğe adamıştır. Keza Batman, insanın istediği zaman içinden çok daha başka bir şey çıkarabileceğinin simgesel anlatımıdır. Aynı zamanda o bir felsefi bir karakterdir..

Yorumlar

Popüler Yayınlar