-KADER

 KADER

Aşık olmanın nasıl birşey olduğunu, insanı nasıl da akıl almaz hallere sokabileceğine, hayatlarını sevdikleri insan için feda edebilecek kişileri, aşk uğruna sürüklenen ve tükenip giden insanları anlatan bir hikaye.

Karşılıksız sevenler var bu filmde, karşılık alma veya kavuşma umudu olmasa bile mühim olanın aşkın kendisi olduğunu anlıyoruz. Dışarıdan mantıksız ve imkansız görünse de birçok davranışın ve durumun aslında nasıl da doğal bir şekilde geliştiğini anlatıyor, aşkla birlikte gelişen umutsuzluk, çaresizlik hallerini gösteriyor bize. Karakterler şehirden şehire, beladan belaya sürüklenirken tüm rezillikleri çaresizce kabulleniyor, “başa gelen çekilir, kader böylemiş” deyip yollarına devam ediyorlar. Önemli olan, bir an bile yaptıklarından şüphe duymamaları. Çünkü her şeyi göze almıştır onlar.

Filmin sonunda, "her şey bir kader mi yoksa tercih mi" diye düşünüyor insan. Bekir'in Uğur'un peşinden gitmesi bir tercihtir ama ona olan karşılıksız sevgisi bir kaderdir.

''Birden durup dururken içim cız etti. Bi baktım gene aynı karın ağrısı. Öyle özlemişim ki seni.'' Sevgiyi, özlemi, aşkı en iyi anlatan replik net olarak budur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar