Joker

Joker


Toplumun çok net bir şekilde sınıflara ayrıldığı ve bu sınıfsal üstünlük-farkların büyük bir probleme yol açtığı, üst sınıftaki insanların rahatını ka.-çıran sokak olaylarının başladığı bir Gotham şehrinde ki Arthur'u izliyoruz. 

Joker, hor görülen, şiddete maruz kalan, sevgiye ihtiyaç duyan, dışlanan bir karakter. Kendini bulma çabası içerisinde, ''Ben bile var oldğuğu bilmiyordum.'' repliğinde çok açık şekilde görüyoruz bunu. bunu başardığında özgürleşiyor Arthur fakat özgürleştikte kötü birine dönüşmeye başlıyor. Şiddete yöneliyor, cinayetler işliyor.. İşlediği cinayetler sonucu ünlenmesi onu hiyerarşinin bozuk olduğu şehirde bir semgi haline getiriyor. Film yöneticiler ve toplumsal olaylaron arasındaki sert yapıyı gösteriyor. Çünkü sokak, yöneticilerin manipüle edemeyeceği kişileri lider seçebilir. Arthur da üst sınıfın hoşuna gitmeycek şeyleri yapıyor. Yaşananların gerçek yüzünü açıkça ifade ediyor. Örneğin; ''Kaldırımın kenarında ölen ben olsaydım yanımdan geçip giderdiniz.'' , ''Hepiniz, her şeyi bilen bu sistem, neyin doğru ya da yanlış olduğuna karar veriyorsunuz.''.

Joker'in yöntemleri ve psikolojisi yanlış ama adalet hep güçlünün yanında olur. Filmde ki güçlü de Gotham'da ki zenginler. Gerçek hayatta da böyledir bu. Acımasız olan toplum Joker gibi düşük statülü çalışanların üzerinden ezer geçer, annesiyle ilişkiye giren Thomas Wayne istediği kişiyi rahatlıkla susturur, Arthur'un videoları show programında yayınlanıp alay konusu yapar.. Bunlar filmden örnekler, gerçek yaşamda bunları bizlerde yaşıyoruz. Joker düşünceleri doğrudur ama yöntemleri yanlıştır, onu bu hale getirense toplum ve ailedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar